Opskrifter
Den nye kogebog i Valdemarsroserien – Grøn Vegetar Aftensmad, Nem og lækker mad til hele familien af Ann-Christine Hellerup Brandt, er både til dig, der er vegetar, men i lige så høj grad også til dig, der blot gerne vil spise vegetariske mål-tider indimellem.
Opskrifterne, der er budgetvenlige, er gode til alle, der gerne vil spise flere grøntsager, og det handler helt enkelt om god, reel og velsmagende mad, der er nemt at lave og smager virkelig godt.
Bogen er den fjerde i rækken af Valdemarsro kogebøger til aftensmåltidet. I forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandts tre første kogebøger Valdemarsro Aftensmad, Grøn Aftensmad og Nem Aftensmad – får du en masse dejlige retter til hele familien, og med alle fire aftensmads kogebøger i køkkenet har du en samling på over 600 lækre opskrifter, så der er nok at gå i gang med.
Den nye kogebog er fyldt med hovedmåltider til aftensmad, og du finder alt fra pastaretter og gryderetter til ovnretter og mad fra hele -verden med både asiatiske, indiske og mexicanske retter.
Titel: Valdemarsro: Vegetar Aftensmad – Nem og lækker mad til hele familien
Forfatter: Ann-Christine Hellerup Brandt
Sideantal: 352
Udgivelsesdato: 16. september, 2025
Vejl. pris: 320 kr.
Forlag: Politikens Forlag.
Her kan du gå i gang med tre smagsprøver.
4 PERS. | 30 MIN. | 30 MIN.
Her er dejligt med sprødt, cremet, knas og smag i hver mundfuld.
Det skal du bruge
SENNEPSDRESSING
MED HONNING
TIL SERVERING
Sådan gør du
SENNEPSDRESSING MED HONNING
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med de to slags sennep og honning og smag godt til med salt og peber.
SERVERING
Lun pitabrødene i ovnen eller på brødristeren. Smør dem med den cremede sennepsdressing og vend rødkålen godt sammen med resten
af dressingen.
Fyld rucola og rødkål i pitaen, derefter skiver af brieost og resten af ingredienserne.
Som alternativ til tørrede figner kan man også bruge friske figner eller finthakkede tørrede abrikoser.
4 PERS. | 1 TIME. | 2 TIMER
Det skal du bruge
GULERØDDER
SYLTEDE RØDLØG
PURLØGSDRESSING
TIL SERVERING
Sådan gør du
BAGTE GULERØDDER
Kom gulerødderne i et smurt ovnfast fad med løg, rosmarin, timian, fennikelfrø, grøntsagsbouillon og
fordel smørklatter over samt salt og peber. Bag det i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter. Vend gulerødderne med jævne mellemrum under bag- ningen og tilsæt evt. mere grøntsagsbouillon, så fadet ikke koger tørt.
SYLTEDE RØDLØG
Kom rødløgene i et rent skoldet glas. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med peberkorn, til sukkeret er smeltet. Hæld den kogende varme eddikeblanding over løgene, luk glasset og sæt de syltede rødløg i køleskabet.
PURLØGSDRESSING
Kom mayonnaise, cremefraiche, purløg, kapers og
cornichoner i en skål og rør dressingen godt sammen. Smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
SERVERING
Varm en grillpande smurt med olie op til middelhøj varme. Kom smør på panden og steg gulerødderne,
til de har fået en flot stegeskorpe på alle sider. Lun pølsebrødene i ovnen og smør dem med purløgsdressingen. Kom en gulerod i hver hotdog og top med agurketern, syltede rødløg, mere purløgsdressing og purløg.
MED BAGTE TOMATER OG BURRATA
4 PERS. | 45 MIN. | 45 MIN.
Det skal du bruge
OVNBAGTE TOMATER
KIKÆRTEVAFLER
RICOTTACREME MED CITRON
TIL SERVERING
Sådan gør du
OVNBAGTE TOMATER
Kom tomater og hvidløg i et smurt ovnfast fad. Dryp med olie og drys krydderier, salt og friskkværnet peber over. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter.
KIKÆRTEVAFLER
Kom de groftrevne kartofler, kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er grofthakket. Varm vaffeljernet op og kom smør på. Bag kikærtevaflerne en ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på en rist, mens resten af vaflerne bages – så holder de sig sprøde.
RICOTTACREME MED CITRON
Rør ricotta med lidt citronsaft, citronskal og olivenolie. Smag godt til med salt, peber og evt. mere citronsaft eller olivenolie.
SERVERING
Server kikærtevaflerne med et par skefulde ricotta-creme, toppet med bagte tomater, rucola og basilikum, samt burrata.